Company
 

BB - Navnet og legenden

Mr. Dragon - Børge Børresen (1919-2007)

Legenden, sejlsportsmanden og grundlæggeren af Børresen Bådebyggeri, Børge Børresen, en af dansk sejlsports store, profiler og pioner Børge Børresen døde stille og fredeligt i sit hjem i Vejle søndag morgen den 4. marts 2007 i en alder af 87 år. Som en af de få opnåede han at blive en levende legende som bådebygger og Drage sejler.
 
Som kun 16 årig byggede han sammen med sin bror Albert en af de første Drager i Danmark i 1936, og selv om han i de efterfølgende 65 år både konstruerede og byggede andre bådtyper, var det Dragen, der forblev hans største interesse .
 
I Dragens storhedstid fra 1948 til 1972, var der Olympiske sejladser, hvor de første 10-12 både på resultatlisten var bygget hos Børresen i Vejle, og da Drage-klassen blev taget ud af Olympiske lege, var det BB, der førte Dragen ind i glasfiber alderen, og det var hans fortjeneste, at Dragen fik sit store internationale come back i de tidlige 80'ere, hvor det blev en af verdens mest kendte kølbåde. Samtidig deltog han aktivt i stævner og vandt både Dragons Gold Cup og EM flere gange. Børge Børresen har verdensrekorden i at deltage i Gold Cup'en med 51 gange i træk.
 
I sine unge år sejlede han sammen med Thorkild Warrer, men senere blev han selv rorsmand og toppede som sejler i en alder af 74 år, hvor han vandt Dragon World Championship sammen med Jesper Bank. 
 
Ingen Drage sejler vil nogensinde glemme, når Børresen lastbil med Dragen kom kørende til internationalt stævner over hele Europa og hvordan sejlerne (kunderne) samledes omkring bilen som bier, for at få reservedele, som de stod og manglede. Og alle fik hvad de skulle have. Hvordan BB fik plads til alle disse reservedele på hans lastbil forbliver en gåde.
 
Sammen med ham på forsædet var ofte hans kone Inge, der næsten var en mor for Drage sejlerne. Derfor var det et meget smerteligt tab,

da Inge døde for nogle år siden. Sammen havde de 3 sønner, Ole, Lars og Anders. Ole og Anders arbejdede sammen med faderen i bådebyggeriet på Vejle fra de var ganske unge, og selv efter det tidspunkt, hvor de havde overtaget bådebyggeriet, kom BB stadig forbi og gav gode råd på sin egen stille og rolige måde. Det gjorde han lige indtil sin død.
 
Kunstige hofter og knæ kunne ikke stoppe ham i at sejle, og han var stadig i stand til at konkurrere med de bedste. Men da han var 83 år gammel begyndte han at få problemer med balancen og kunne derfor ikke længere deltage i internationale stævner.
 
Børge Børresen var Ridder af Dannebrog, og han i sine sidste sejlersæsoner havde han tilmed den fornøjelse at se to af sine børnebørn opnå gode resultater ved nationale og internationale stævner. Den nye Børresen generation er på vej.
 
I flere årtier var BB formand for den danske Dragon Association og som HKH Prins Henrik af Danmark var han også Vice President i International Dragon Association i London. Han var kendt for sit engagement og langsigtede kamp for at bevare Dragen som en one design klasse.
 
Børge Børresen var en legende allerede, mens han levede og tiden efter hans død vil ikke kunne udslette mindet om en af pionererne i dansk og international sejlads - BB, en dygtig bådebygger og fornem sejlsportsmand.

Børresen Bådebyggeri - Dampskibsvejen 10 - 7120 Vejle Øst - Tlf. +45 75 82 59 00 - E-Mail : bb@borresen.com

 Home    Sitemap  Foretrukne
Shop   Contact